50.000 mensen met dementie als oplossing voor maatschappelijke knelpunten50.000 mensen met dementie als oplossing voor maatschappelijke knelpunten

Een presentatie van Ruud Dirkse, waarin hij uitlegd dat 50.000 mensen met dementie via vrijwilliger een oplosssing kunnen zijn voor veel maatschappelijke vraagstukken.
DementieVlog 31 - Fundamenteel anders organiseren van het werkDementieVlog 31 - Fundamenteel anders organiseren van het werk

Veel minder functies in de ouderenzorg graag .....
DementieVlog - Zeer vaak herhalende vragen horen niet bij het ziektebeeldDementieVlog - Zeer vaak herhalende vragen horen niet bij het ziektebeeld

Zeer vaak dezelfde vragen stellen, wel zo'n 200 á 300 keer op een dag, hoort volgens dementiedeskundige Ruud Dirkse niet bij het ziektebeeld.
DementieVlog - 'Tafeltje Dekje': kan het ook anders?DementieVlog - 'Tafeltje Dekje': kan het ook anders?

Bij veel thuiswonende mensen met dementie wordt 'Tafeltje Dekje' ingezet. Daar zitten ook nadelen aan. Hoe kan dit anders?
Hoe Azora fixatievrij werdHoe Azora fixatievrij werd

Azora was een van de eerste zorgorganisaties die het Waarborgzegel Fixatievrije Zorg met drie sterren ontving. In dit filmpje is te zien hoe dit tot stand gekomen is.
Prikkelrijke interventiesPrikkelrijke interventies

Bij CarintReggeland heeft men een speciaal project voor het geven van aandacht dmv prikkels aan bedlegerige bewoners met dementie.
Centrum voor jong dementerendenCentrum voor jong dementerenden

In Flevoland is een dagbestedingscentrum voor jong dementerenden geopend. Mensen onder de 65 jaar die te maken krijgen met dementie zijn meestal aangewezen op reguliere zorg.
Muziek is bewegen - Erik ScherderMuziek is bewegen - Erik Scherder

Prof. Dr. E. Scherder legt het verband tussen muziek en bewegen uit.
DementieVlog 55 -  Hersenrevalidatie, juist ook bij dementieDementieVlog 55 - Hersenrevalidatie, juist ook bij dementie

Hersenrevalidatie kan veel betekenen voor mensen met dementie, maar waarom doen we dat niet?
DementieVlog 50 - Als echtpaar bij elkaar blijvenDementieVlog 50 - Als echtpaar bij elkaar blijven

Waarom halen wij bij dementie echtparen 'gedwongen'uit elkaar?
DementieVlog 44 - Manifest van mensen met dementieDementieVlog 44 - Manifest van mensen met dementie

Heeft u ook dementie en steunt u het manifest, laat dat dan weten. Zie voor meer info hierover www.moderne-dementiezorg.nl
DementieVlog 39 - Schiet niet door rond privacy ....DementieVlog 39 - Schiet niet door rond privacy ....

Spanningsveld privacy - samenwerken aan goede dementiezorg
DementieVlog - Andere indicatie bij huishoudelijke zorgDementieVlog - Andere indicatie bij huishoudelijke zorg

Bij veel thuiswonenden met dementie is hulp in de huishouding nodig. Hoe zorgen we dat dit goed is afgestemd op de mogelijkheden van de persoon?
DementieVlog - Het recht om in je vingers te snijdenDementieVlog - Het recht om in je vingers te snijden

Deze DementieVlog gaat over het recht om in je vingers te snijden. Maar krijgen mensen met dementie wel de mogelijkheid om zelf überhaupt een mes te gebruiken?
DementieVlog - Sluit mensen met dementie minder vaak opDementieVlog - Sluit mensen met dementie minder vaak op

en gesloten afdeling voor mensen met dementie is soms goed voor de veiligheid, maar het brengt wel een hoop andere risico's met zich mee. Is een gesloten afdeling altijd nodig? Steeds meer verpleeghuizen kiezen ervoor om de deuren weer open te maken.
DementieVlog - Weg met stigmatiserend busjeDementieVlog - Weg met stigmatiserend busje

Het vervoer van en naar dagbesteding is meestal geregeld met busjes. Maar mensen met dementie vinden dit vaak stigmatiserend. Is dat busje wel nodig? Kijk eens of hier alternatieven voor zijn!
DementieVlog - Pas op met 'als..., dan... redenaties'DementieVlog - Pas op met 'als..., dan... redenaties'

Iemand met dementie af en toe beschermen is goed, maar wees niet té voorzichtig.
Studenten Hanze bedenken dementievriendelijk wandelpad voor dementerende ouderenStudenten Hanze bedenken dementievriendelijk wandelpad voor dementerende ouderen

Vrijdag 13 november 2015 opende wethouder Roeland van der Schaaf, wijkwethouder voor de Korrewegwijk, een dementievriendelijk pad in de Molukkenstraat. Het pad is ontwikkeld door studenten van de Hanzehogeschool Groningen en helpt mensen met dementie hun
DemenTalent wint ROC-innovatieprijsDemenTalent wint ROC-innovatieprijs

Bij het ROC Midden Nederland werken mensen met dementie als vrijwilliger. Dit project heeft op 4 juni 2015 de jaarlijkse innovatieprijs van het ROC gewonnen.
DementietafelDementietafel

Promofilm van het project 'Dementietafel - delen en verbeteren'. Een Dementietafel is een plek voor verwanten, mantelzorgers en hulpverleners van mensen met een verstandelijke beperking die ouder worden en dementeren. In een ongedwongen sfeer kunnen zij e
Wethouder Paul Blokhuis over de zorgstandaard dementieWethouder Paul Blokhuis over de zorgstandaard dementie

Gepubliceerd op 14 okt. 2014 Wethouder Paul Blokhuis vertelt hoe de gemeente Apeldoorn de Zorgstandaard Dementie heeft omarmd en zorg- en welzijnsorganisaties rond deze zorgstandaard laat samenwerken. 'Wij willen de handen ineenslaan om ervoor te zorgen
DemenTalentDemenTalent

DemenTalent - mensen met dementie als vrijwilliger aan het werk.
De Stem van ons geheugenDe Stem van ons geheugen

House of Music, Koor& Stem en het Expertise centrum Dementie Vlaanderen hebben samen het project De Stem van ons Geheugen opgezet. Dit is een zangproject voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.Hanne Deneire is projectleider en geeft in dit filmpje
Dementie bij niet-westerse allochtonen (Amsterdam) Dementie bij niet-westerse allochtonen (Amsterdam)

De eerste generatie immigranten begint op een leeftijd te komen dat ouderdomsziekten hen parten kunnen gaan spelen. En omdat de kans 1 op 5 is dat iemand in zijn leven dement wordt, is het niet verwonderlijk dat eerste generatie arbeidsmigranten te kampen
Waarom vernietigt vanillevla onze hersenen? Prof. Dr. Erik Scherder (4/5) Waarom vernietigt vanillevla onze hersenen? Prof. Dr. Erik Scherder (4/5)

Een college van Prof. Dr. Erik Scherder over de invloed van kauwen op de werking van de hersenen en het belang van goede mondzorg.
Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen? Prof. Dr. Erik Scherder (3/5) Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen? Prof. Dr. Erik Scherder (3/5)

Een college van Prof. Dr. Scherder over de invloed van bewegen op de werking van de hersenen
Uitleg Hervorming Langdurige Zorg via 'explanimation' Uitleg Hervorming Langdurige Zorg via 'explanimation'

VWS zet een nieuw communicatiemiddel in om uitleg te geven over veranderingen in de zorg: een 'explanimation'. Via deze moderne vorm van 'sneltekenen' wordt de Hervorming Langdurige Zorg (HLZ) in een kort filmpje toegelicht.
Dementievriendelijke gemeenschapDementievriendelijke gemeenschap

interview met Joan Veldhuizen, wethouder van Bladel, over de ontwikkelingen in Bladel op het gebied van de dementie vriendelijke gemeenschap.Een film gemaakt door Alzheimer Nederland.
Zorg vanuit de caravan...Zorg vanuit de caravan...

Hoewel dit filmpje over een ander ziektebeeld dan dementie gaat, kan het wellicht ter inspiratie dienen voor vernieuwing in de dementiezorg.
TinZ wint Univé Paludanus PrijsTinZ wint Univé Paludanus Prijs

TinZ, Netwerk Dementie Friesland, heeft de zorgprijs Univé Paludanus Prijs 2012 gewonnen. TinZ is een netwerkorganisatie, waaraan ook Noorderbreedte en het Medisch Centrum Leeuwarden deelnemen. Samen met 32 andere zorgorganisaties geven Noorderbreedte en
Odensehuis gaat nieuwe fase inOdensehuis gaat nieuwe fase in

Het Odensehuis, momenteel tijdelijk gevestigd aan de Friesestraat weg, gaat een nieuwe fase in. Het burgerinitiatief wil vanaf begin 2013 in een definitieve locatie betrekken. Ook is er een vaste coördinator in dienst genomen. In het Odensehuis komen met
MemorieCare, beter leven met dementie MemorieCare, beter leven met dementie

MemorieMethodiek genomineerd voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 9 november 2012
Zorgboerderij BoereZorgboerderij Boere

Op het melkveebedrijf van de familie Boere in Hekendorp is met hulp van LEADER de hooiberg verbouwd tot ontvangstruimte voor ouderen en is het erf ingericht om dagactiviteiten voor ouderen mogelijk te maken.
Zo lang mogelijk thuisZo lang mogelijk thuis

Met de toenemende vergrijzing en de grote toename van zilvergrijze vergrijzing zal het aantal dementerenden sterk toenemen in onze samenleving. Het is de Vlaamse beleidsdoelstelling om deze mensen zo lang als mogelijk kwalitatief te laten verblijven in de
Tous Ensemble - trailerTous Ensemble - trailer

Trailer van een film over diverse mensen, waaronder ook mensen met dementie, die ssamen in huis gaan wonen, in een commune. Is dit de toekomst?
Dick Swaab over Euthanasie en Alzheimer Dick Swaab over Euthanasie en Alzheimer

Teaser van een uitgebreidere film over dit onderwerp.
Parkinson café in MaartenshofParkinson café in Maartenshof

In Verzorgings- en verpleeghuis Maartenshof wordt woensdagmiddag het Parkinson café Groningen geopend. Het is na Stadskanaal het tweede Parkinson café in de provincie.
Dementievriendelijke gemeentenDementievriendelijke gemeenten

Wat zijn dementievriendelijke gemeenten? Overzicht van wat, waar en hoe.
Odensehuis opent in GroningenOdensehuis opent in Groningen

Na het succes in Amsterdam opent het Odensehuis zich ook in Groningen.
Beleidsvisie 2012-2015: Voorop in de strijd. Sneller naar betere oplossingenBeleidsvisie 2012-2015: Voorop in de strijd. Sneller naar betere oplossingen

Een film van Alzheimer Nederland over hun beleid voor de komende jaren.
Conferentie Muziek Telt! Conferentie Muziek Telt!

Henkjan Honing, Eric Scherder en Dick Swaab waren de keynotesprekers tijdens de conferentie Muziek en het Brein op 22 juni 2011 in Amsterdam, georganiseerd door Muziek Telt!
Cognitieve Fitness workshopCognitieve Fitness workshop

Verslag van een workshop cognitieve fitness. Een training cognitieve fitness is een combinatie van bewegen en nadenken. U beweegt en denkt na, allemaal tegelijkertijd.
Gray speelt: Ik weet het nog heel goed ... Gray speelt: Ik weet het nog heel goed ...

Theatergroep Gray uit Nijmegen speelt dit seizoen de voorstelling "Ik weet het nog heel goed..." over homoseksualiteit en dementie. Kijk ook op graynijmegen.wordpress.com
IJsfestijnIJsfestijn

Met de rolstoel op het ijs, dansen en plezier maken.
Videoboodschap congres Lerend vermogen van mensen met dementieVideoboodschap congres Lerend vermogen van mensen met dementie

StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ organiseerden in samenwerking met Alzheimer Centrum Nijmegen en het lectoraat Psychogeriatrie van De Haagse Hogeschool het landelijke congres: Lerend vermogen van mensen met dementie. Een programma waarin de praktisc
De creatieve werkplaatsDe creatieve werkplaats

De Creatieve Werkplaats voor dementerenden en hun mantelzorgers is een initiatief van Alzheimer Nederland Afdeling Veghel en Cultureel Centrum Pieter Brueghel in Veghel
OdensehuisOdensehuis

Het Odensehuis in Amsterdam is een bijzondere ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun naasten. Een korte voorlichtingsfilm over het Odensehuis.
Animatie: Dementie een groeiend probleem Animatie: Dementie een groeiend probleem

Wie zorgt er straks voor het grote aantal dementerenden in Nederland. En hoeveel zijn dat er eigenlijk? Bekijk het in onze animatie.
Voorlichtingsfilm uit Best over vroeg herkenen van dementieVoorlichtingsfilm uit Best over vroeg herkenen van dementie

Film van een aantal samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties uit Best over het vroegtijdig herkennen van dementie.
Dementie, zorgen voor nu en laterDementie, zorgen voor nu en later

Een fragment uit zeven video's met als titel "Dementie, zorgen voor nu en later" met praktijkverhalen. In deze video's staat de behandeling, begeleiding en zorg voor mensen met dementie en hun familieleden centraal.
Dementie de BaasDementie de Baas

Promotie film voor cursus DementieDeBaas, internethulpverlening voor mantelzorgers van mensen met dementie.
Dementiebeleid in BelgiëDementiebeleid in België

Toespraak van de voorzitster van de Vlaamse Alzheimerliga, mevrouw Van Waeyenberghe, waarin zij vertelt wat de Alzheimerliga kan betekenen voor mensen met dementie en wat hun plannen zijn.
Winkel die herinneringen stimuleertWinkel die herinneringen stimuleert

Het Rotterdamse verpleeghuis Smeetsland heeft een winkeltje geopend waarin producten uit vervlogen tijden worden aangeboden. Het zou met name demente bewoners goed doen om hier rond te scharrelen.
Zwemmen met dementieZwemmen met dementie

Een film over watergymnastiek in extra warm water voor mensen met dementie, samen met een partner die gratis meezwemt (professionele begeleiding).
Els Borst over euthanasie en dementieEls Borst over euthanasie en dementie

Een toespraak van oud-minister Els Borst, waarin zij uitlegt wat de mogelijkheden en onmogelijheden zijn van euthanasie in geval van dementie.
Campagne "Mensen met Alzheimer vergeten de normaalste dingen" Campagne "Mensen met Alzheimer vergeten de normaalste dingen"

Op 16 september 2010 is Alzheimer Nederland gestart met een nieuwe campagne. In de campagne worden voorbeelden gebruikt die illustreren dat voor mensen met Alzheimer de meest vanzelfsprekende zaken onbegrijpelijk zijn geworden.
Recht op casemanagementRecht op casemanagement

Pleidooi van Prof. Dr. Robbert Huijsman om nog veel meer te doen aan casemanagement voor mensen met dementie.
Dementiecursus voor taxichauffeursDementiecursus voor taxichauffeurs

Promotiefilm over trainingsmateriaal voor taxichauffeurs, die mensen met dementie vervoeren.
Diagnose stellen is geen evidentieDiagnose stellen is geen evidentie

Belgische film naar aanleiding van onderzoek over de rol van huisartsen bij de diagnosestelling van dementie.
Observatielijst en tipsObservatielijst en tips

Belgische film over een lijst die zij gebruiken om mensen te monitoren.
Ontmoetingscentra bij dementieOntmoetingscentra bij dementie

Film over onderzoek van de VU over ontmoetingscentra bij dementie, laagdrempelige voorzieningen in de wijk. Zowel voor familieleden als de dementerende zelf.
Kauwen tegen dementieKauwen tegen dementie

Ouderen moeten zolang mogelijk blijven kauwen. Mensen met een verminderde kauwfunctie hebben een grotere kans om te overlijden, gehandicapt te worden -- en ook om dementie te ontwikkelen. Dit blijkt uit een onderzoek van de VU, Amsterdam.
Dementie experienceDementie experience

Preview van de Dementie Experience; een hulpmiddel om je te verplaatsen in de wereld van mensen met dementie.
Ouderen in het verkeerOuderen in het verkeer

Het ouderdomsproces heeft invloed op het vermogen om auto te rijden. Mevrouw Lexis (84) en Pans (87) rijden beiden nog auto. Als zij zouden dementeren lieten ze de auto staan.
Presentiezorg - promotie Madeleine Timmermann Presentiezorg - promotie Madeleine Timmermann

Korte inleiding over een promotieonderzoek naar zorg voor mensen met dementie. Wat is goede zorg? Bezien vanuit de presentietheorie.
Theater Veder - TV uitzending RTV NH Theater Veder - TV uitzending RTV NH

Theater Veder ontwikkelde een theatervorm via welke je beter kunt communiceren met ouderen met een geheugen probleem.
De Stichting kofferDe Stichting koffer

Een koffer vol hulpmiddelen voor interne scholing.
Klessebessers bij omroep 10Klessebessers bij omroep 10

Reportage over oude apparaten met nieuwe technologie erin, om mensen aan het praten te krijgen, in een spelvorm.
Boze familieBoze familie

Mevrouw Geerlofs in verzorgingshuis Transwijk heeft grote zorgen. Ze dementeert, moest plotseling verhuizen, krijgt niet de goede zorg en moet nu halsoverkop wéér verhuizen.
Snoezelproject van leerlingenSnoezelproject van leerlingen

Leerlingen van de Ursulinen Mechelen realiseren met eigen materialen een snoezelruimte voor personen met dementie.
De term AlzheimerDe term Alzheimer

Professionals vinden het lastig om in het bijzijn van betrokkenen de term Alzheimer te gebuiken, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams expertisecentrum dementie.
Kleinschalig wonen in SittardKleinschalig wonen in Sittard

Thuiszorg organisatie Zorg Groep Beek (ZGB), en Woonpunt Westelijke Mijnstreek, hebben besloten om samen een kleinschalig woonhuis voor dementerende ouderen te gaan ontwikkelen in Sittard.
Jo zat 24 uren per dag vastgebonden (2 / 3)Jo zat 24 uren per dag vastgebonden (2 / 3)

Jo Derksen heeft de ziekte van Pick, een vorm van dementie. Hij komt terecht in een verpleeghuis. Hij wordt elke dag aan zijn stoel vastgebonden. Jo is diep ongelukig.
Jo zat 24 uur per dag vastgebonden (1/3)Jo zat 24 uur per dag vastgebonden (1/3)

Jo Derksen heeft de ziekte van Pick, een vorm van dementie. Hij komt terecht in een verpleeghuis. Hij wordt elke dag aan zijn stoel vastgebonden, omdat medewerkers hem onrustig vinden. Jo is diep ongelukkig.
Gebruik onrustbanden wordt beperktGebruik onrustbanden wordt beperkt

Reportage uit het journaal over het voorkomen van vrijheidsbeperking voor mensen met dementie.
Zweedse band mensonterendZweedse band mensonterend

Een reportage van het RTL-nieuws over het tegengaan van vastbinden van mensen met dementie. De inspectie wil gebruik van de Zweedse band uitbannen.
Mantelzorgwoning helptMantelzorgwoning helpt

Sinds mevrouw Bakers uit Eindhoven bij haar zoon een diens gezin in de tuin woont in een speciale verplaatsbare mantelzorgwoning gaat het beter met haar.
Leerafdeling Ólimbos Gelders HofLeerafdeling Ólimbos Gelders Hof

Verpleeghuis Gelders Hof opende op 1 september 2008 een leerafdeling in samenwerking met het ROC A12 uit Velp en het Graafschapcollege uit Doetinchem. Op de leerafdeling werken 18 jongeren volop mee.
Soarchbuorkerij nomineardSoarchbuorkerij nomineard

Soarchbuorkerij Westersypen yn Skarsterbrêge is nomineard foar in soarchaward. It giet om de V&VN Award. Dy wurdt alle jierren útrikt oan in soarchynstelling mei it bêste fernijende idee yn de soarch. Westersypen bestiet sûnt ein 2007.
Winkel op zorgboerderijWinkel op zorgboerderij

Een reportage van omroep Brabant over een winkeltje met groente en fruit op Schijndelse zorgboerderij.
Particuliere zorg op Landgoed RijckholtParticuliere zorg op Landgoed Rijckholt

Zorghotel op Landgoed Rijckholt te Zeeland, een voorbeeld van particuliere zorg.
Gesloten maar toch openGesloten maar toch open

Gesloten, maar toch open. Ervaringen in een zorginstelling in Loosdrecht met beleidsveranderingen om de vrijheid van dementerende bewoners te vergroten.
Wonen als thuisWonen als thuis

Verzorgenden beginnen zelf een kleinschalige woonvoorziening.
TeleverpleegkundigeTeleverpleegkundige

Fragment uit het NOS-journaal van 11 november 2003 over camcare. 24 uur per dag een thuiszorgmedewerker kunnen raadplegen, via TV, webcam en computerverbindingen.
Levensboek gemaakt door scholierenLevensboek gemaakt door scholieren

Over 7 bewoners van verpleeghuis de Schiphorst in Meppel wordt door scholieren een zogeheten levensboek geschreven met daarin hun levensverhaal.
Rondom 10 over verpleeghuizenRondom 10 over verpleeghuizen

Rondom 10 over verpleeghuizen, 3 mei 2008.
Nieuwe aanpak van dementie in DrentheNieuwe aanpak van dementie in Drenthe

In Assen is de stichting Dementie Drenthe in het leven geroepen. Een nieuwe stichting, een helpdesk en een website om Drenten met dementie en mensen in hun omgeving beter hulp te bieden.
Buddy projectBuddy project

Reportage van RTV Utrecht over een buddy-project in Wijk bij Duurstede. Een maatje voor iemand met dementie.
De Anno geschiedeniskrantDe Anno geschiedeniskrant

Film, waarin wordt opgeroepen om Anno-geschiedeniskrant weer nieuw leven in te blazen. Een film uit augustus 2009.
Alzheimercafe AmersfoortAlzheimercafe Amersfoort

Reportage uit 2008 naar aanleiding van de verhuizing van het Alzheimercafe in Amersfoort, over wat dit Alzheimercafe allemaal voor activiteiten organiseert.
Knelpunten bij zorg op afstandKnelpunten bij zorg op afstand

Deze animatiefilm gaat over het onderzoek van De Algemene Rekenkamer naar de belemmeringen in de verspreiding van zorgvernieuwingen, zoals zorg op afstand.
Leerlingen verwennen dementerende ouderenLeerlingen verwennen dementerende ouderen

Studenten van het ROC ID College trakteren bejaarden op manicures en gezichtsbehandelingen. In het psychogeriatrisch centrum Mariënhaven is het genieten geblazen voor de ouderen. Een reportage uit het journaal.
Verward gelukVerward geluk

Kunstproject met dementerenden
Vlaams project met kinderenVlaams project met kinderen

Interview met Tandem, een vlaams kenniscentrum voor dementie, over het project 'Teenager meets Alzheimer' dat zij in 2008 hebben gedraaid om kinderen meer vertrouwd te maken met dementie.
Casemanager dementie 2Casemanager dementie 2

Tweede deel van een presentatie over de casemanager dementie in Eindhoven. Deze presentatie is gehouden in het kader van het transitieprogramma langdurige zorg in juli 2007.
Casemanager dementie 1Casemanager dementie 1

Presentatie over de inzet van casemangers bij dementie in Eindhoven, deel 1. Deze presentatie is gehouden in het kader van het transitieprogramma langdurige zorg in juli 2007.
Presentatie Douwe Draaisma 2Presentatie Douwe Draaisma 2

Tweede deel van een presentatie van Douwe Draaisma, over de werking van het geheugen bij ouderen, in het kader van het uitkomen van zijn boek 'De Heimweefabriek'.
Presentatie Douwe Draaisma 1Presentatie Douwe Draaisma 1

Hoogleraar Douwe Draaisma geeft een presentatie over ouder worden en de werking van het geheugen. Dit doet hij in het kader van de presentatie van zijn boek 'de heimweefabriek'.
Muziek en geheugenMuziek en geheugen

Deel van een uitzending van het TV-programma 'Hart en Ziel', over de werking van het geheugen in relatie tot muziek.
Verkeerde diagnoseVerkeerde diagnose

Bij Martin Bakx werd ten onrechte de diagnose dementie gesteld. Hij kon hierdoor wel van binnenuit kijken naar de zorg voor mensen met dementie en schreef daar een boek over.
Thuis met dementie 1Thuis met dementie 1

Verslag van een dicussiebijeenkomst over dementiezorg, in het kader van het transitieprogramma langdurige zorg. Zorggroep Almere vertelt over haar project "Thuis met dementie'.
Thuis met dementie 2Thuis met dementie 2

Verslag van een discussiedag over dementiezorg, in het kader van het transitieprogramma langdurige zorg. Zorggroep Almere vertelt over haar project "Thuis met dementie".
In een open zorgresidentieIn een open zorgresidentie

In een zorgresidentie van de Stichting RAZ wonen mensen met dementie en mensen zonder dementie door elkaar heen. Men kent geen gesloten afdeling. Intensieve begeleiding en een duidelijke zorgvisie zijn de sleutels voor succes.
Mantelzorg en werkMantelzorg en werk

Portret van een vrouw die minder is gaan werken om voor haar dementerende vader te zorgen, uitgezonden op TV bij RTL. Om dit te realiseren wordt zij ondersteund door een mantelzorgmakelaar.
Prettig binnenklimaatPrettig binnenklimaat

Een prettig binnenklimaat dankzij de inzet van een warmtepomp in een nieuwe kleinschalige wooneenheid in Gorinchem. Iedere bewoner kan - binnen vastgestelde bandbreedtes - ook zelf de temperatuur instellen.
De DementieWijzerDe DementieWijzer

Dankzij de DememtieWijzer kunnen vraag en aanbod in de Amsterdamse regio beter bij elkaar komen. Via internet kan een familielid invoeren wat voor ondersteuning gezocht wordt en het systeem laat zien waar dit wordt aangeboden.

Op deze pagina kunt u uiteenlopende korte filmpjes over het onderwerp dementie bekijken. Op dit moment zijn dat er 467.

Mocht u nog suggesties hebben, dan houden wij ons aanbevolen. Graag aanbevelingen met link naar de betreffende film/website aan ons mailen via info@anderszorgen.nl. Opsturen van zelfgemaakte of professionele korte films (maximaal ongeveer 10 minuten lengte) op Cd-rom kan uiteraard ook.