DementieVlog 21 - RapporterenDementieVlog 21 - Rapporteren

Hoe praten en schrijven wij over mensen met dementie? Moet dat niet anders?
DementieVlog 20 - InitiatiefloosheidDementieVlog 20 - Initiatiefloosheid

Hoe ontstaat initiatiefloosheid? Kunnen wij daar wat aan doen?
DementieVlog - vakantieboodschapDementieVlog - vakantieboodschap

Vakantieboodschap. Eerstvolgende DementieVlog verschijnt op 4 september 2017.
DementieVlog - Medicatieveiligheid thuisDementieVlog - Medicatieveiligheid thuis

Een modern geheugensteuntje voor veilig medicatiegebruik thuis, met desgewenst monitoring op afstand. Gebruik jij dit soort hulpmiddelen al?
DementieVlog - Dit kan je doen met groenDementieVlog - Dit kan je doen met groen

Groenbeleving, hoe klein ook, levert veel op. Zeker ook de komende periode met regelmatig lekker weer. Ga ook jij met mensen met dementie buiten aan de slag?
DementieVlog - BoosDementieVlog - Boos

Ik ben blij als iemand met dementie boos wordt.... Ja, dat klinkt gek, maar het is een teken dat een aantal processen in het hoofd nog prima werken! Maar hoe ga je om met heftige boosheid?
DementieVlog - Andere indicatie bij huishoudelijke zorgDementieVlog - Andere indicatie bij huishoudelijke zorg

Bij veel thuiswonenden met dementie is hulp in de huishouding nodig. Hoe zorgen we dat dit goed is afgestemd op de mogelijkheden van de persoon?
DementieVlog 15 - Doe je mee met de beweegrevolutie in de zorg?DementieVlog 15 - Doe je mee met de beweegrevolutie in de zorg?

Bij de presentatie van zijn nieuwe boek, afgelopen maandag, riep Ruud op tot een beweegrevolutie in de zorg. In deze Vlog herhaalt hij deze oproep en geeft hij aan waarom hij die nodig acht, juist ook in de dementiezorg. Door bewegen gaan de hersenen bete
DementieVlog - Daar zit muziek in!DementieVlog - Daar zit muziek in!

Muziek kan op verschillende manieren positief werken bij mensen met dementie. Soms ontstaan er geheel onverwachte reacties. Veel mensen zijn er al mee bezig. Heb jij muziek nog niet ingezet bij mensen met dementie? Probeer het eens uit!
DementieVlog - Met dit geheugensteuntje helpt iemand met dementie zichzelf DementieVlog - Met dit geheugensteuntje helpt iemand met dementie zichzelf

Zo werkt een praatknop! Eenvoudige technologie bij dementie gebruiken, die voor een andere doelgroep (in dit geval mensen met autisme) al heel lang bestaat. Prachtig wat dit voor mensen met dementie kan betekenen. Kennen jullie hier meer voorbeelden van?

Op deze pagina kunt u uiteenlopende korte filmpjes over het onderwerp dementie bekijken. Op dit moment zijn dat er 456.

Mocht u nog suggesties hebben, dan houden wij ons aanbevolen. Graag aanbevelingen met link naar de betreffende film/website aan ons mailen via info@anderszorgen.nl. Opsturen van zelfgemaakte of professionele korte films (maximaal ongeveer 10 minuten lengte) op Cd-rom kan uiteraard ook.